Pupas & graudi
2015. gada 7. augustā, 06:05

Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

Grieķijas nacionālā virtuve izceļas ar lielu ēdienu daudzveidību un tie ir īpaši populāri Eiropas valstīs. Šodien piedāvājam pārbaudītu recepti, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

2

Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept apm. 15 min, līdz gaļa gatava. Gaļu pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs.

3

Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli.

4

Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt. Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru. Pasniedz ar mērci.