OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pīrāgi un pīrādziņi
2016. gada 24. oktobrī, 07:21

Tatīns ar kartupeļiem un vītinātu gaļu

Tarte tatin, jeb apgāztās kūkas mēdz būt ne tikai saldas. Šajā gadījumā piedāvājam Tarte tatin ar kartupeļiem un vītinātu gaļu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

60 min
1

Sīpolus notīrīt, sagriezt uz pusēm un sagriezt plānās šķēlītēs. Vītināto gaļu sagriezt plānās strēmelītēs. Traukā izkausēt sviestu un apcept sīpolus ar gaļu. Pievienot rozmarīnu.

Kartupeļus nomizot, sagriezt uz pusēm un katru pusīti iegriezt ar nazi tā, lai veidojas daudz plānas šķēlītes. Pārkaisīt ar sali. Traukā saliek pa virsu gaļai un sīpoliem kartupeļu pusītes cieši blakus vienu otrai ar iegrieztu daļu uz leju. Kartupeļus pārklāt ar mīklas slāni, kuru iepriekš sadurstīt ar dakšiņu. Mīklai pilnībā jānoklāj kartupļi un diezgan cieši jāpieguļ malām.

2

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 min 180 grādos.

3

Pīrāgu izņem ārā un ļauj mazliet atdzist. Trauku apsedz ar šķīvi un ātri apgriež otrādi - pīrāgs izkritīs uz šķīvja. Pasniedz siltu.