Pīrāgi un pīrādziņi
2015. gada 14. augustā, 06:00

Pusdienu pīrāgi ar desu un ceptu olu

Nezinat ko pagatavot pusdienās? Izmēģiniet šo recepti un mēs esam droši, ka ik pa laikam jūsu virtuvē tiks veidoti īpašie pīrāgi. Lai labi garšo!

Pagatavošana

6 porcijas
1

Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu. Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 st. , lai mīkla uzrūgst. Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 min.

2

Mīklu vēlreiz izmīcīt un sadalīt 6-8 daļās. No katras daļas izveidot plāceni, kura vidū ieklāt desas šķēles un 2/3 siera. Pīrāgus atstāt uz 20 min. vēlreiz uzrūgt un jau uzrūgušu pīrāgu malas apmērēt ar sakultu olu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apm. 30 min.

3

Uzcept olas - pa vienai olai katram pīrāgam.

4

5 min. pirms cepšanas beigām katram pīrāgam pa virsu uzlikt ceptu olu, pārkaisīt ar sieru un zaļumiem un cept vēl 5 min.

5

Olu var necept atsevišķi, bet 10-15 min. pirms cepšanas beigām iesist katrā pīrāgā pa olai un pārkaisīt ar sieru un zaļumiem, bet tad pastāv varbūtība, ka olas baltums iztecēs uz paplātes.

6

Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.