foto: Shutterstock.com
Pīrāgi un pīrādziņi
2020. gada 5. decembrī, 10:00

Opīša pīrādziņi

0

Pīrāgi. Tie tiek cepti vai visos nozīmīgos svētkos. Arī pīrāgu receptes katrai saimniecei sava un pat vairākas. Esam pieraduši pie vārdu salikuma "Omes pīrāgi". Bet šī recepte (mazliet gan koriģēta ) nāk no Opīša.

Pagatavošana

1

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek siltā vietiņā.

2

Malto gaļu apcep pannā un atdzesē. Pievieno sarīvētu sieru, jēlu olu, tomātu mērci, sasmalcinātu baziliku, sāli un piparus pēc garšas.

3

Veido pīrādziņus, apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūni.