foto: Shutterstock
Pastas
2016. gada 7. jūlijā, 08:10

Makaroni ar gaileņu mērci

Visi zina, ka itāļi ir kā traki uz makaroniem. Viņi vienkārši ļoti labi šo lietu pārzina un prot pagatavot 1000 un 1 mērci. Piedāvājam pagatavot un nobaudīt makaronus ar sēņu mērci. Tas ir ne tikai garšīgi, bet arī nedraud figūrai ar liekiem kilogramiem ;)

Pagatavošana

20 min3 porcijas
1

Gailenes notīrīt no smiltīm, lielākās sagriezt 3-4 daļās, mazākās atstāt kā ir. Sagriezt sīpolus pusapļos, ķiplokus smalki sakapāt. Lielā pannā uzkarsēt eļļu, apcept sīpolus 3-4 min. Pievienot gailenes un cept uz lielas uguns visu laiku maisot, 5 min. Pievienot ķiplokus un timiāna lapiņas, 30 sek karsēt un pievienot krējumu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisīt un noņemt no uguns.

2

Kamēr cepas sēnes, uzvārīt makaronus līdz "al dente" konsistencei. Notecināt ūdeni un iejaukt makaronus mērcē. Pasniegt, pārkaisot ar sieru ar ķiplokiem.