foto: Shutterstock
Pastas
2019. gada 10. decembrī, 15:12

Klasiskā mērce pastai - Carbonara

Kas gan pasta ir bez mērces? Šī recepte komentārus neprasa, absolūta klasika no Itālijas. Tradicionāli to pasniedz ar spageti, taču var izlīdzēties arī ar jebkuru citu veidu pastas.

Pagatavošana

1

Pannā lej eļļu un, kad tā ir uzkarsusi, apbrūnini cauraudža strēmeles, noliec malā. Citā traukā ar dakšiņu kārtīgi samaisi olas dzeltenumus ar sieru un pipariem.

2

Svaigi izvārītu un nokāstu pastu liec šajā olu un siera masā, sajauc, pievieno apcepto cauraudzīti un kapātos pētersīļus un maisi, līdz viss ir jauki krēmīgs.

3

Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.