foto: Pixabay.com
Ņem lielu bļodu, ieriktē to ieslīpi (zem vienas malas paliec salocītu dvielīti). Iesit tajā olas, piejauc sinepes, sāli un kārtīgi samaisi. Ņem putojamo slotiņu un kul tai pat laikā lēni, teju pa pilienam, lejot klāt eļļu.
Kad masa sakulta blīvā smērē, piekul klāt citrona sulu un etiķi. Gatavs! Liec burciņā un turi ledusskapī, taču tikai dažas dienas – šī majonēze gatavota tikai ar dabīgiem konservantiem.
Padoms! Ja vēlies, lai majonēze ir maiga un kāda garša nedominētu, izraugies maigas garšas sastāvdaļas. Piemēram, ņem eļļu ar neitrālu garšu nevis ņipru olīveļļu, maigākas sinepes (izvēlos Dižonas, jo klasiskās krievu, manuprāt, ir par asu), vīnetiķi nevis parasto galda etiķi vai pat etiķi aizstāj ar citrona sulu.