Kūkas
2017. gada 31. jūlijā, 21:30

Šokolādes alus kūka ar ķiršiem

Pats kūkas pagatavošans process aizņem tikai 20 minūtes. Mazāk pieredzējušām saimniecēm būs mazliet ilgāk, bet rezultāts ir ļoti svinīgs un garšīgs. Mūsu forma ir 22 cm diametrā - ja tev forma ir lielāka, tad ņem vairāk cepumus pamatnei, ja mazāka - tad mazāk vajag saldo krējumu. Lai izdodas!

Pagatavošana

20 min22 porcijas
1

Ķiršus pārlej ar alu un atkausē. Želatīnu ieber bļodā, pārlej ar ūdeni un 10 minūtes uzbriedina.

2

Šokolādi ieber bļodā ar želatīnu, pievieno alu, samaisa un izkausē ūdens peldē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

3

Cepumus sasmalcina - to viegli var izdarīt ar blenderi vai virtuves kombainu. Pievieno mīkstu sviestu un sajauc, līdz masa ir viendabīga. Ja ir nepieciešams, tad var pievienot 2-3 ēd.k. ķiršu medalu. Cepumu masu pārliek formā un ar pirkstiem izlīdzina gar formas malām un apakšu. Kamēr puto saldo krējumu, pamatu liek saldētavā.

4

Saldo krējumu uzputo ar cukuru, pievieno šokolādes masu un uzputo vēlreiz. No saldētavas izņem formu ar pamatni un šokolādes masu kārto formā. Liek ledusskapī uz 3 stundām.

5

Ķiršus notecina un ar tiem izdekorē kūku.

6

Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.