foto: Pixabay
Konservēšana
2021. gada 20. augustā, 10:00

Tomātu mērce picai un makaroniem

Mērce lieliski noder ne tikai picai un makaroniem, bet arī citiem ēdieniem: zupām, sautējumiem, sacepumiem.

Pagatavošana

1

Tomātus blanšē verdošā ūdeni, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī, nomizo un sagriez gabaliņos.

2

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot sautē caurspīdīgus.

3

Pievieno tomātus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes, līdz tie izšķīst.

4

Pievieno garšaugus, sāli un cukuru un turpini sautēt vēl aptuveni 10 minūtes.

5

Pildi nelielās burciņās vai pudelēs, pārlej ar plānu olīveļļas kārtiņu un aizvāko. Mērce lieliski noder ne tikai picai un makaroniem, bet arī citiem ēdieniem: zupām, sautējumiem, sacepumiem.