foto: Shutterstock
Konservēšana
2020. gada 19. augustā, 10:00

Bazilika sīrups

Bazilika sīrups ir brīnišķīgs produkts, kas jau pats par sevi garšo pēc vasaras un prieka. Varbūt arī tāpēc tas tik labi sader gan ar dzirkstošiem dzērieniem – šampanieti un dzirkstošo vīnu, gan ar gāzēto un parasto minerālūdeni. Sīrupu izmanto arī kokteiļos, bolēs un limonādēs, to pievieno ledus tējai un citiem atspirdzinošiem dzērieniem. Garšīgi ir arī augļu salāti, kas apslacīti ar bazilika sīrupu.

Pagatavošana

1

No rūpīgi nomazgātiem citroniem izspied sulu un izkās caur sietiņu, lai atdalītu arī sēklas.

2

Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un citronu sulu un turpini uz lēnas uguns vārīt apmēram 5 minūtes.

3

Noņem no uguns, ieliec rupji sakapātu baziliku un atstāj vismaz uz pusotru stundu.

4

Izkās caur sietiņu un pildi mazās pudelītēs.