foto: Shutterstock
Konservēšana
2021. gada 12. augustā, 10:00

Gurķi sinepju marinādē

Sinepes ir laba piedeva dārzeņu marinādēm, jo piešķir patīkamu asumiņu. Lieliski noder Krievu sinepes. Jārēķinās, ka marināde nebūs caurspīdīga, bet gan duļķaina, tāpēc der uz šīm burciņām uzlīmēt etiķeti ar nosaukumu.

Pagatavošana

1

Gurķus sagriez gareniski 4–6 daļās. Ja gurķi garāki, tos pārgriez uz pusēm. Ber lielā bļodā.

2

Pagatavo marinādi: visus marinādei paredzētos produktus rūpīgi sakul.

3

Pārlej gurķiem un atstāj, lai aptuveni 3 stundas sulojas. Ik pa laikam apmaisi.

4

Blīvi pildi burkās un pārlej ar šķidrumu, kas izveidojies bļodā.

5

Uzliec vāciņus, karsē (0,5 l burkas) aptuveni 20 minūtes 85 grādos. Aizvalcē.