OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konservēšana
2016. gada 21. oktobrī, 06:44

Citronu-timiāna džems

Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

1

Citrona sulu ar ūdeni uzkarsē, pievieno citrona miziņas, timiāna zariņus un vāra apm. 10 min. Šķidrumu nokāš un atgriež uz uguns, pievieno pektīna cukuru un vāra pēc instrukcijas, kas atrodama uz cukura paciņas. Džemu salikt burciņās un pilnībā atdzesēt ledusskapī. Ja sanācis pārāk šķidrs, tad būs jāvāra vēlreiz un vel jāpieliek pektīna cukurs, bet noteikt kondīciju var tikai pēc pilnīgas atdzišanas.

2

Citrona sulu var atšķaidīt ar ūdeni (lai kopā sanāk 500ml), bet tad var gadīties, ka džems būs pārāk šķidrs.