foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 29. jūlijā, 10:00

Arbūzu-aveņu ievārījums

Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūļu - tas vārās minimālu laiku un sniedz garšu kārpiņām maksimālu baudījumu.

Pagatavošana

30 min
1

Arbūza mīkstumu sagriez lielos gabalos, atbrīvo no kauliņiem. Tad mīkstumu saspaidi ar kartupeļu stampu un izberz caur sietu, tādā veidā atbrīvojoties no atlikušajiem kauliņiem.

2

Arbūza biezeni pārliec katlā, pievieno rožu sīrupu, avenes un citrona sulu. Uzvāri un, visu laiku maisot, vāri 2-3 min, kamēr avenes kļūst mīkstas. Pievieno cukuru un maisi, kamēr cukurs izšķīst. 4-5 min., visu laiku maisot, ievārījumu vāri uz lielas uguns.

3

No ievārījuma noņem putas, sapildi tīrās sausās burkās un uzreiz aizvāko.