OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konditoreja
2013. gada 6. janvārī, 10:26

Biezpiena virtuļi

Biezpiena virtuļi, pončiki vai bumbiņas - kā tikai šo kārumu nedēvē. Arī pagatavošanas veidi un receptes vai katrai saimniecei savas. Bet varbūt tieši šis pagatavošanas veids jums ies pie sirds? Pamēģiniet!

Pagatavošana

30 min
1

Olas uzputot, pievienot cukuru un uzputot vēlreiz visu kopā. Pievienot dzeramo sodu (var aizvietot ar cepamo pulveri), šķipsniņu sāls, biezpienu un visu sajaukt. Pievienot miltus un vēlreiz samaisīt.
No mīklas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.
Nelielā katliņā ieliet eļļu apm. 3 cm. un uzkarsēt. Eļļas karstumu pārbauda iemetot mazu mīklas gabaliņu - ja ap mīklu savācās burbulīši, tad eļļa ir pietiekami karsta.
Bumbiņas apcept līdz tās kļūst zeltītas. Ar šūmkaroti izņemt un notecināt liekos taukus uz papīra dvielīšiem.

2

Pasniedz pārkaisot ar pūdercukuru.

3

Avots-laperla-foto.livejournal.com