Burkānkūka ar lazdu riekstiem un šokolādi
foto: No Egijas Šteinbergas pers. arhīva
Burkānkūka ar lazdu riekstiem un šokolādi
Konditoreja
2025. gada 22. novembrī, 10:00

Burkānkūka ar lazdu riekstiem un šokolādi

Egijas Šteinbergas recepte. Kūka ļoti labi garšo gan silta, gan atdzisusi.

Pagatavošana

1

Lazdu riekstus uz sausas pannas apgrauzdē, atdzesē un noņem miziņas. Ar blenderi vai dārzeņu smalcinātāju sasmalcini, līdz veidojas rupja maluma miltiem līdzīga masa.

2

Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves.

3

Olām atdali baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un puto, līdz apjoms ir divkāršojies. Izkausē sviestu, ļauj nedaudz padzist un pievieno dzeltenumiem. Uzmanīgi ieputo.

4

Olas dzeltenumu masā ber sasmalcinātos riekstus, burkānus, miltus, kanēli, cepamo pulveri, pievieno jogurtu un kārtīgi samaisi.

5

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

6

Mīklu lej silikona formā (20cm diametrā) un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 45–50 minūtes.

7

Gatavo glazūru. Katliņā liec sviestu un gabaliņos salauzītu šokolādi un uz nelielas uguns izkausē. Noņem no plīts un pievieno lazdu riekstus.

8

Kad kūka izcepusies, nedaudz to atdzesē, izņem no formas un pārlej ar glazūru.