Biešu sausmaizītes
foto: Shutterstock
Biešu sausmaizītes
Konditoreja
2025. gada 11. martā, 10:00

Biešu sausmaizītes

Sausmaizītes viskošāk iekrāsos svaigi spiesta biešu sula, taču vari izlīdzēties arī ar citiem šķidrumiem, piemēram, vienkārši ūdeni.

Pagatavošana

40 min
1

Liec visas receptē norādītās sastāvdaļas bļodā un samīci mīklā.

2

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Mīklu sadali uz pusēm. Katru mīklas pikuci izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm cepamplāts lielumā. Mīklai jābūt ļoti plānai – ne biezākai kā ķirbju sēkla. No šā daudzuma sanāk divas 40x35 cm cepamās plātis.

3

Noņem virsējo papīru, nogludini malas. Ar picas vai parasto nazi mīklu sagriez sev tīkama izmēra cepumos. Izcepta tā būs ļoti trausla un vairs nebūs sagriežama.

4

Cep krāsnī pa vienai plātij aptuveni 15 minūtes – līdz stūrīši sāk viegli brūnēt.