Recepte, formiņas un pacietība – galvenās sastāvdaļas, kas nepieciešamas, lai šie cepumi izdotos.
foto: Mammamuntetiem.lv
Recepte, formiņas un pacietība – galvenās sastāvdaļas, kas nepieciešamas, lai šie cepumi izdotos.
Konditoreja
2022. gada 7. janvārī, 07:14

Cepumi “Riekstiņi” ar iebiezināto pienu - gluži kā bērnībā

Saldi un kā no bērnības – tieši tādi ir klasiskie cepumi “Riekstiņi”. Patiesībā tie ir gana viegli pagatavojami, ja vien ir zināma laba recepte un ir pieejamas šo cepumu formiņas. Recepti iesaka rakstniece, portāla Mammamuntetiem.lv redaktore Gunita Krilova.Gunita stāsta: "Recepti aizguvu no savas mammas, kas šos cepumus cepa uz klases vakariem un dzimšanas dienām. Kad ierādīju meitai šo recepti, viņa riekstiņus sāka cept patstāvīgi. Gatavojiet tos kopā ar bērniem un pusaudžiem un pastāstiet kaut ko par savu bērnību, kad ēdāt šos cepumus. Tiesa, pirms varējām sākt gatavot šo gardumu savās mājās, bija nepieciešams iegūt riekstiņu formiņas. Attapīgais Ziemassvētku vecītis mums pačukstēja, ka tās iespējams iegādāties dažos “Cenu klubs” veikalos un veikalā “Depo”."

Pagatavošana

1

Mīklu visērtāk gatavot bļodā. Tajā liek saplucinātu sviestu, kam pievieno cukuru un vanilīna cukuru, samaisa.

2

Pievieno olu un samaisa.

3

Pakāpeniski pievieno miltus, mīklu visu laiku mīca.

4

Kad visi milti pievienoti mīkla kļūst cietāka un atlec no bļodas. Samīca to ar rokām.

5

Gatavu mīklu liek atpūsties ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

Pēc tam katru riekstiņa formiņu izklāj ar mīklu. Nav nepieciešams piepildīt visu formiņu – tur nāks vēl pildījums.

7

Liec cepties 200 grādos 12-14 minūtes, atkarībā no režīma. Cepumi ir gatavi, kad tie ir brūngani.

8

Pēc tam izņem cepumu pusītes un atdzesē. Kad tie atdzisusī, pildi tos ar vārītu iebiezināto krēmu – apzied pusītes ar iebiezināto pienu un salipini divas daļas kopā. Sanāk riekstiņš!

9

Ērtāk šķiet jau veikalā nopirkt gatavu iebiezināto krēmu – nebūs jānodarbojas ar bundžas vārīšanu. Īpaši ērti, ja to pagatavo bērns.

10

Ja vēlies – gatavos cepumus var apbirdināt ar pūdercukuru.