foto: Pixabay
Konditoreja
2021. gada 16. novembrī, 10:00

Pelēkā maizīte

Šīs maizes pagatavošanai būs nepieciešams ieraugs, ko vari atrast, apjautājoties draugiem vai darbabiedriem, iegādāties internetā vai arī pagatavot pats turpmākai lietošanai. Taču atceries – ieraugs ir kā mājdzīvnieks, kas rūpīgi jākopj un visu laiku arī jāizmanto. No receptes sanāks 2 kukuļi maizītes, būs jāatvēl24 stundas raudzēšanai + 1 stunda cepšanai.

Pagatavošana

1

Lielā bļodā ieber miltus, pievieno ūdeni, cukuru, sāli un sēklas, kārtīgi sajauc līdz mīklas konsistencei un atstāj uz 24 stundām virtuvē uz galda, lai rūgst.

2

Kad mīkla gatava, liec to piemērotā maizes veidnē (ieklājot cepampapīru, lai maizīte vieglāk atdalās no formas) vai izveido kukulīti.

3

Cep cepeškrāsnī 185 grādu temperatūrā 50 minūtes vai, ja krāsns jau uzkarsusi, 40 minūtes. No formas izņem uzreiz, lai nepiekalst, un pārklāj ar dvieli, kamēr atdziest.