foto: Shutterstock.com
Konditoreja
2023. gada 4. septembrī, 12:00

Dateļu batoniņš

Īsts enerģijas lādiņš! Ar ko tādu var iesākt dienu, našķoties pēc pusdienām vai arī ņemt līdzi pārgājienā.

Pagatavošana

8 porcijas
1

Dateles kopā ar 2 ēdk. ūdens uz pannas sautē 3-4 minūtes, līdz veidojas bieza masa. Noliec to malā.

2

Pannā pievieno citronu sulu, šķidru medu, sīrupu un sviestu un visu laiku maisot kausē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, arī dateļu masu un samaisi.

3

Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Viegli ietaukotā cepamā formā lej masu, izlīdzini to un cep 20-25 minūtes.

4

Ņem masu ārā no krāsns, sagriez mazākos gabaliņos un ļauj atdzist.