foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 22. janvārī, 12:00

Ātrā augļu kūka

Vienkārši pagatavojama kūka, kas atšķirībā no tradicionālajām biskvīta kūkām ir ļoti sulīga – par to paldies augļiem. Kūka labi garšo arī ar saputotu skābo krējumu vai vaniļas mērci.

Pagatavošana

45 min
1

Nomizotus banānus sagriez šķēlītēs un apslaki ar citrona sulu. Ķiršus viegli pārkaisi ar miltiem.

2

Lielā bļodā iesijā atlikušos miltus, cieti un cepampulveri, pieber pusi cukura un vaniļas cukuru. Pielej pienu un sakul.

3

Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumus pievieno miltiem un ar mikseri saputo gaišās putās.

4

Citā bļodā puto baltumus ar šķipsniņu sāls un putošanas laikā iesijā atlikušo cukuru. Iecilā mīklā.

5

Veidni iezied ar taukvielām un iesijā nedaudz mannas.

6

Iepildi mīklu, uzmanīgi ieliec ķiršus un banānus.

7

Liec veidni 200 grādu karstā krāsnī un cep 30–35 minūtes.