foto: Shutterstock
Konditoreja
2021. gada 14. aprīlī, 14:00

Mīkstā citrona kūka ar ingveru

Šī kūka būs īpaši mīksta un gaisīga. Dekorēšanai vari izvēlēties sagrieztus žāvētos augļus, piemēram, citrona vai apelsīna miziņas.

Pagatavošana

115 min12 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Dateles pārlej ar karstu ūdeni. Sviestu izkausē pannā, pievieno cukuru un ļauj masai atdzist lielā bļodā.

2

Sakul olas ar sarīvētu ingveru un citrona miziņu un pievieno sviesta masai. Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai.

3

Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai. Iemaisi arī miltus un sagriezto ābolu.

4

Liec cepties kēksa veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 75 minūtes