foto: Shutterstock
Miltus un sviestu bļodā maisi, kamēr milti ir uzsūkuši visu sviestu. Tad maisījumu liec uz galda un ar rokām sastrādā kopā ar cepamo pulveri, sāli un cukuru, vidū izveido iedobi.
Olas ar dakšiņu sakul atsevišķā traukā, pievieno saldo krējumu un ielej iedobē, nedaudz atstājot pārziešanai. Pamazām mīci, kamēr masa vairs nelīp pie rokām.
Kad mīkla vairs nelīp, izrullē to biezā loksnē un uzber mandeles. Loksni aizloki un samīci, lai mandeles vienmērīgi iejauktos visā masā. Sadali mīklu piecās daļās un no tām izrullē piecus garenus rullīšus. Tos uz 15 minūtēm ieliec ledusskapī.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Rullīšus ar otiņu pārzied ar saldā krējuma un olas maisījumu. Cep aptuveni 20-30 minūtes. Rullīšiem no ārpuse jābūt zeltainiem, bet vidū vēl nedaudz mīkstiem.
Izņem no krāsns un sagriez kā maizi aptuveni 1 cm biezās šķēlītēs. Tad cep otrreiz – aptuveni desmit minūtes. Atdzesē.