foto: Shutterstock
Vakarā liec lielā bļodā izsijātus miltus, cukuru, sviestu, raugu, piena un ūdens maisījumu, olas un rūpīgi sakul ar mikseri – mīklai jābūt mīkstai un vijīgai (vietumis jāatlec no trauka malām). Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī.
No rīta ņem mīklu ārā no bļodas, izklāj uz iemiltota galda, ar rokām izlīdzini un ieklāj pildījumu. Tad sarullē, sagriez rupjās ripās, pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu un cep 200 grādos 20–25 minūtes.
Pildījumu variācijas: * saldais, tradicionālais – kanēlis + cukurs + skābais krējums, ko var papildināt ar svaigu rīvētu ķirbi un medu (cukura vietā), svaigām vai saldētām ogām; * sāļais – rīvēts burkāns + sīpols + paprika + ķiploks (visi dārzeņi pirms tam jāapcep) + garšvielas, kuras tīk + siers.