foto: Shutterstock
Iesijā bļodā miltus, iemaisi sāli, kanēli un cukuru. Pieliec sviestu un ar pirkstu galiem ieberzē miltos, līdz maisījums ir drupačās. Citā bļodā nedaudz sakul olu un tad pielej to sviesta un miltu maisījumam, viegli samaisi visu kopā, līdz mīkla sāk velties bumbā. Tad ar rokām ātri samīci mīklu, līdz tā tik tikko viendabīga. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ieliec ledus skapī uz 30 minūtēm.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izsmērē apaļu veidni ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Izrullē mīklu un izklāj ar to veidni tā, lai mīkla nedaudz pārkārtos veidnes malām. (mīklai nedaudz vajadzētu palikt pāri, no tās vari gatavot rotājumus pīrāgam). Tad saburzi gabalu cepamā papīra un izklāj pāri mīklai. Veidnē uz papīra saber vai nu cepšanai paredzētās keramikas lodītes vai pupas (vai zirņus, rīsus utt.). liec pamatni cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz mīkla mazliet brūna un ap malām stingra. Izcel cepamo papīru ar pupiņām un turpini cept mīklu vēl 5-10 minūtes, līdz tā zeltaini brūna.
Kamēr mīklas pamatne cepas, gatavo pildījumu. Sagriez ķirbi mazos gabaliņos un mazā ūdens daudzumā katliņā sasautē, līdz tas kļūst pavisam mīksts. Tad nokās un izdzen caur sietu vai sabendē.
Ķirbju biezeni sakul ar cukuru un garšvielām, tad pa vienai iekul olas un, visbeidzot, saldo krējumu. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160 grādiem. Izceptajā pamatnē vienmērīgi ieklāj pildījumu. Liec cepeškrāsnī uz vidēja plaukta un cep, līdz pildījums stingrs, 45 minūtes – stundu. Atdzesē un pasniedz ar putukrējumu, kam rudenīgas noskaņas radīšanai cukurs aizstāts ar kļavu sīrupu.