foto: Shutterstock
Konditoreja
2020. gada 17. oktobrī, 10:00

Berlīneri

Protams, ka šis ir grēcīgs našķis, kas ir tālu no diētiska uztura. Taču maigais un pufīgais berlīners, pārkaisīts ar pūdercukuru, pildīts ar saldu ievārījumu, ir tik maigs un gaisīgs, ka apēdot to uzlabojas garastāvokli. Tas ir tā vērts!

Pagatavošana

45 min20 porcijas
1

Mīklu sadala 2 vienādās daļās un abas izrullē puscentimetra biezumā. Uz vienas ar 7-8 cm diametra apļa formiņu vai krūzi viegli iezīmē riņķīšus. To malas apziež ar olas baltumu un vidū liek karoti ievārījuma. To visu pārklāj ar otru mīklas loksni. Ar to pašu formiņu izspiež cauri abām mīklas kārtām, lai ievārījums paliktu vidū.

2

Berlīnerus saudzīgi pārvieto uz dēlīša vai paplātes, kas apkaisīta ar miltiem. Jāuzmanās, lai sāni nenāktu vaļā. Līdzīgi sastrādā mīklas atgriezumus. Ļauj uzrūgt 15 minūtes.

3

Eļļu plašā katlā uzkarsē tik karstu, lai tajā iemests baltmaizes gabaliņš tūliņ sāktu brūnēt. Berlīnerus katlā liek pa 4 reizē un apgrozot cep brūnus. Izņem ar putojamo karoti, nosusina uz papīra dvieļa un pārsijā ar pūdercukuru.