OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konditoreja
2014. gada 17. decembrī, 18:13

Kafijas-šokolādes kūka ar krējuma krēmu

Neesiet saldummīlis un jums ne visai garšo kūkas?! Tā iespējams bija līdz šim. Pagatavojiet šo kafijas - šokolādes kūku un izbaudiet garšas virsotnes! Kūkas pagatavošanai būs nepieciešama cepamforma 22cm.

Pagatavošana

75 min
1

Šokolādi salauzt mazākos gabaliņos. Katliņā ieliet ūdeni un uzkarsēt. Pievienot šokolādes gabaliņus un apmaisīt. Pievienot kakao un kafiju un maisīt līdz šokolāde pilnībā izkususi.

2

Olas uzputot ar cukuru. Pieliet eļļu, šokolādes masu un samaisīt. Iejaukt izsijātus miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisīt, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu pārliet sagatavotā formā un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 50 min. 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

3

Gatavu kūku pārlikt uz paplātes un nogriezt augšējo kārtu apm. 0.5cm biezu. Nogriezto daļu sadrupināt.

4

Krējumu samaisīt (neputot) ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Ar šo krēmu noklāt kūkas virsmu un pārkaisīt ar drupačām. Kūku novietot ledusskapī uz 3-4 st. vai uz visu nakti.