foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2022. gada 23. februārī, 10:00

Krāsnī cepta fritata ar šampinjoniem

Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 170–180 grādiem. Šķiņķi un sīpolus smalki sagriez, ber pannā ar 1 ēdk. sakarsētas eļļas un viegli apcep. Pārkaisi sāli un piparus.

2

Šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs, pievieno sīpoliem un sacep.

3

Tikmēr sakul olas, pievieno krējumu, sāli un piparus un iemaisi garšaugus.

4

Seklu sacepumu veidni iezied ar atlikušo eļļu. Iepildi ceptās sēnes ar šķiņķi un sīpoliem. Pārkaisi sieru.

5

Pārlej sakultās olas.

6

Liec krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.