foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2021. gada 14. novembrī, 10:00

Biezpiena-banānu plācenīši ar riekstiem

Latīniski banānu dēvē par «musa sapientum», tas nozīmē “gudra cilvēka auglis”. Tad arī gatavosim tos gudri un garšīgi!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Riekstus sasmalcina. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa. Pievieno olu, biezpienu un samaisa. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), riekstus, vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.

2

Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plauksu pieplacinot veido plācenīšus.

3

Pannā uzkarsē eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm, līdz veidojas kraukšķīga brūna garoziņa.

4

Pasniedz ar medu, banāniem un riekstiem.