OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2013. gada 19. novembrī, 19:48

Fritata ar brokoļiem

Brokoļos ir daudz vitamīnu (A, C, E, K), daudzkārt vairāk nekā ābolos, apelsīnos, dārzeņu piparos, zaļajos zirnīšos. Brokolis ir patiešām veselīgs pārtikas produkts gan bērnu, gan pieaugušo ēdienkartē.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

1. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
Brokoļus novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet. Brokoļus noskalot zem auksta ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu.

2

2. Olas uzputot bļodā ar dakšu un pievienot 2/3 no siera.

3

3. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā, kurā cepsiet fritatu, uzkarsēt eļļu. Labāk ņemt čuguna pannu vai pannu bez rokturiem, bet derēs arī ar koka rokturi. Tikai rokturi pirms cepšanas vajadzētu aptīt ar foliju - tad rokturis nenodegs.
Uzkarsētā eļļā apcept sīpolus, ķiplokus un rozmarīna zariņu.
Pievienot brokoļus, asos čili piparus pēc garšas un cept vēl 3-4 min. Rozmarīna zariņu izņemt. Pārliet ar olu maisījumu un ik pa brīdim apmaisot cept, kamēr olas sarecē.

4

4. Pannu pārlikt cepeškrāsnī un cept apm. 10 min. Pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept, kamēr siers izkūst. Sagriež gabalos un pasniedz siltu.