OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grilam
2013. gada 24. jūnijā, 19:26

Grilēta vēja zivs ar citrona-ķiploku sviestu

Kurzemes pusē šo zivi mēdz dēvēt par vēja zuti. Mūsu platuma grādos diezgan neierasts un eksotisks šķiet zivs izskats. Taču vēja zivs ir ļoti, ļoti garšīga. Neesiet baudījuši? Noteikti nogaršojiet!

Pagatavošana

4 porcijas
1

Mīkstu sviestu sajaukt ar smalki sakapātām dillēm un ķiplokiem (var arī sablendēt). Pievienot sāli, citrona sulu un rīvētu miziņu.

2

Zivis izķidā. Zivs vēderu iesmērē ar sviestu un liek uz grila. Grilē 10 min., tad apgriež zivi otrādi un grilē vēl 15 min.

3

Pasniedz ar ķiploka-citronu sviestu.

4