Siltā ūdenī iemēŗkt koka irbulīšus. 1kg gaļas sagriezt 2-3 cm biežās šķēlēs un uzmanīgi izklapēt (lai neplīst). Ar asu nazi gaļas šķēles iegriezt pa vidu, lai veidojas kabatiņa. 200g brieža gaļas samalt. Notīrītas sēnes sagriezt smalkāk. 1 sīpolu smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept sēnes kopā ar sīpoliem. Atdzesēt sēnes un sīpolus sajaukt ar malto gaļu, pievienot smalki sakapā zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus. Ar šo masu piepildīt gaļas kabatiņas un sastiprināt malas ar koka irbulīšiem. Pārkaisīt ar sāli un pipariem no abām pusēm.
Sagatavotu gaļu apcept olīveļļā apm. 8 min. no katras puses un pārlikt karstumizturīgā traukā. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 30 min., kamēr gaļa mīksta.
Mērcei smalki sakapāt atlikušo sīpolu. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un timiāna lapiņas. Pieliet vīnu un vārīt, kamēr apjoms samazināsies uz 1/3. Pieliet buljonu, pievienot sāli un piparus un sautēt uz vidējas uguns vēl 10 min. Ar šo mērci pārliet gaļu un pasniegt.