OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 20. novembrī, 16:41

Alņa gaļa mājas gaumē

Eiropas alu zīmējumos ir attēlots kā cilvēks medī aļņus - kas liecina, ka tie ir medīti kopš akmens laikmeta. Aļņus medī joprojām arī mūsdienās visās valstīs, kurās tas dzīvo. Tā gaļa tiek salīdzināta ar liellopa gaļu, atzīmējot, ka tā ir aromātiskāka un tās garša bagātāka. Tai ir maz tauku, olbaltumvielu daudzums ir līdzīgs kā liellopa un brieža gaļai.

Pagatavošana

120 min4 porcijas
1

Marinādei ūdeni uzvārīt. Pievienot notīrītus un sagrieztus bukrānus un seleriju, sāli, cukuru un piparus. Pievienot lauru lapas un etiķi. Marinādi atdzesēt.
Gaļu noskalot, ielikt marinādei un atlikt uz 1-2 dienām marinēties.

2

Marinētu gaļu izņemt no marinādes, apžāvēt uz papīra dvielīša. Gaļu pārkaisīt ar sāli,pipariem un apcept pannā izkausētā sviestā. Gaļu pārlikt katlā ar marinādi, pievienot krējumu un sautēt uz vidējas uguns apm. 1,5 stundu.

3

Sautētu alņa gaļu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.