OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2023. gada 30. decembrī, 05:54

Liellopu gaļa ar tunča mērci

Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt mazkaloriju variantu, kas īpaši priecēs tos, kas ievēro slaido līniju un skaita kalorijas.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Liellopa gaļu novārīt, pievienojot katlā sinepju graudiņus, sīpolu un sāli. Gaļu izņemt no buljona un atdzesēt. Sagriezt plānās sķēlītēs un kārtot uz šķīvja.

2

Pagatavot mērci: tunci, paniņas un anšovus kopā sablendēt, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienot pusi kaperu, samaisīt un pārliet pāri gaļai. Dekorēt ar atlikušiem kaperiem.

3

Šo ēdienu var pasniegt gan kā uzkodu auksta veidā, gan kā pamatēdienu karstā veidā, ja gaļu griež vēl karstu.