Traditional scotch eggs, selective focus
Traditional scotch eggs, selective focus
Gaļas ēdieni
2024. gada 8. februārī, 18:05

Olas skotu gaumē

Skotu virtuve ir savādāka, tikpat īpaša cik tautas tērps. Skotu virtuvē dominē vairāk sarkanās gaļas - jērs, liellops. Populārākais no Skotu virtuves ēdieniem protams ir Haggis - to gatavo no aitas. Taču šoreiz vēlamies padalīties ar kādu ne mazāk interesantu recepti.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Malto gaļu sajauc ar papriku, muskatriekstu, sāli un pipariem. Gaļu sadalīt 8 vienādās daļās. No katras daļas izveidot plācenīti un ietīt tajā paipalu olas. Katru gaļas bumbiņu apviļāt vispirms sakultā olā, pēctam rīvmaizē.

2

Gaļas bumbiņas var fritēt eļļā, vai cept cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 25-30 minūtes.

3

Kā piedevu pasniedz majonēsi vai krējumu, sajauktu ar sinepēm.Krējumu vai majonēzi sajaukt ar sinepēm un pasniegt