Ķiplokus jāsagriež ne pārāk plānās ripiņās. Tad ar nazi iedur gaļas gabalā un mazliet pagriež nazi, lai veidojās caurums. Tajā caurumā arī iebāž ķiploka ripiņu. Tā vajag apstrādāt visu gaļas gabalu. Caurumu biežums - pēc izvēles. Visu gaļas gabalu apber ar sāli, svaigi maltiem pipariem un apliek ar garšaugiem. Var izmantot jebkurus garšaugus- tas ir saimnieces gaumes ziņā.
Sagatavotu gaļas gabalu liek cepešpannā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep kādas pusotras stundas. Uz pannas pirms tam uzlej mazliet eļļas vai ūdeni. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no izvēlēta gaļas gabala lieluma. Es parasti skatos šķērsgriezumu - mazliet iegriežu un pārbaudu vai vidū gaļa vēl ir jēla vai jau gatava.
Vienlaicīgi gatavojam arī dārzeņus. Nomazgāt, notīrīt un sagriezt dārzeņus - kartupeļus, burkānus, brokoļus, sīpolus. Kad gaļa jau ir mazliet apbrūnināta, uz pannas saliek sagrieztus dārzeņus, apber ar sāli un garšvielām un cep nu jau kopā ar gaļu. Vēlāk pieliek arī sīpolus un zaļos zirnīšus.