Ar sieru un sēnēm pildīti vistas veltnīši
foto: Shutterstock
Ar sieru un sēnēm pildīti vistas veltnīši
Gaļas ēdieni
2024. gada 9. decembrī, 12:00

Ar sieru un sēnēm pildīti vistas veltnīši

Šogad bija varena sēņu raža, un nu ir pienācis laiks vilkt ārā no saldētavas sasēņoto. Ja pašlasītu sēņu krājumu nav, derēs arī šampinjoni.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas filejas pārgriez plakaniski uz pusēm. Izklapē, lai sanāktu pēc iespējas lielākas. Mazliet apsāli un sapiparo.

2

Sieru sarīvē. Sēnes notīri, sagriez šķēlītēs, pannā uz straujas uguns apcep un liec bļodā. Pievieno pusi majonēzes, sieru un krietnu šķipsnu malto piparu. Samaisi un pagaršo, vai nevajag sāli.

3

Filejas šķēles izklāj uz darba virsmas. Otru pusi majonēzes samaisi ar sinepēm un ar iegūto mērci apsmērē filejas. Taisnīgi sadali pa filejām pildījumu un saritini rullīšos.

4

Sakul olas. Uzkarsē pannā eļļu. Katru veltnīti apviļā olā un uz pannas cep no visām pusēm 3 minūtes. Veltnīši nav jāizcep gatavi!

5

Apceptos veltnīšus kārto cepamtraukā un pielej nedaudz verdoša ūdens, lai krāsnī tie sutinātos. Liec līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.