foto: Shutterstock
Sīpolus ar mizu pārgriez uz pusēm, ar griezuma vietu uz leju liec pannā bez taukvielām un apcep zeltainus.
Lielā katlā ielej 4 l ūdens, ieliec sīpolus, pieber sāli, piparus un lauru lapas un uzvāri.
Ieliec gaļu, uzliec vāku un uz ļoti, ļoti lēnas uguns vāri 2–2,5 stundas.
Nomizotus kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, burkānus, selerijas un pētersīļa sakni – 2 cm lielos gabaliņos, puravu – plānās ripiņās. Pusstundu pirms vārīšanas beigām liec katlā.
Kad gaļa gatava, izņem no katla. Pusi gabala sagriez šķēlēs, pēc tam – mazos gabaliņos.
Katlā atstāj 2–2,5 l buljona (bez biezumiem) un ieliec nesagriezto gaļas gabalu. Šo izmanto nākamajā dienā, piemēram, kā galveno gaļas ēdienu, ko pasniedz ar mārrutku un ābolu mērci un vārītiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Sagriezto gaļu ieber pārējā buljonā ar dārzeņiem un uzkarsē. Pieber muskatriekstu un citas garšvielas, ja vajag, un pārkaisi ar maurlociņiem.