foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 21. martā, 12:00

Rīsi ar sēnēm un pīles krūtiņu

Šis ēdiens gatavots līdzīgi kā itāļu risoto, tādēļ, ja ir pieejami risoto rīsi, labāk izmantot tos – rezultāts būs krēmīgāks un maigāks.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Nomizotus burkānus, sīpolus un notīrītus seleriju kātus sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus sakapā.

2

Pīles krūtiņu sagriez strēmelēs. Arī sēnes sagriez strēmelītēs.

3

Dziļā pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas, ieber burkānus, selerijas un sīpolus un uz lēnas uguns sautē kādas 10 minūtes.

4

Pievieno divas trešdaļas ķiploku, noskalotus rīsus un timiānu. Sautē vēl dažas minūtes.

5

Pielej vīnu un vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaiko. Tad palielini uguni un pakāpeniski lej klāt buljonu – tiklīdz viena porcija ievārās, pielej nākamo.

6

Kad rīsi gatavi, iemaisi pīles krūtiņu, pannai uzliec vāku un noņem no uguns. Atstāj uz 5 minūtēm.

7

Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber sēnes un apcep. Pievieno atlikušos ķiplokus, sāli un piparus un iemaisi rīsos. Pārkaisi rīvēto sieru un pētersīļus.