foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 24. janvārī, 12:00

Ingvera vista ar nūdelēm

Vistas gaļa ir kā radīta cepšanai vokpannā. Ēdiena sāļumu vari regulēt ar sojas vai zivju mērci – ja šķiet, ka pietrūkst sāls, pievieno kādu no šīm sastāvdaļām. Tās ir gana sāļas un Āzijas tautu virtuvē kalpo kā sāls aizvietotājas. Turklāt abas mērces piešķir unikālu garšu un aromātu.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Nomazgātus un nosusinātu vistas fileju sagriez plānās strēmelītēs. Dārzeņus notīri vai nomizo un sagriez mazos gabaliņos, plānās ripiņās vai sadali rozetēs. Ingveru nomizo un sarīvē.

2

Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai 5-7 minūtes uzbriest, pēc tam noskalo aukstā ūdenī.

3

Vokpannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas, ieliec vistas filejas strēmelītes un strauji apcep, pēc tam izņem no pannas. Pielej atlikušo eļļu, pa porcijām pieber dārzeņus un katru porciju maisot apcep kādas divas minūtes. Tos, kas apcepušies ar lāpstiņu pabīdi uz malām un ber iekšā nākamos. Iemaisi sojas mērci un rīvēto ingveru.

4

Dārzeņiem pievieno ceptās vistas strēmelītes, pielej kokosriekstu pienu un uzvāri. Pieliec nūdeles, pielej zivju mērci un dažas minūtes pavāri. Pārkaisi ar sakapātām koriandra lapiņām.