foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2023. gada 15. septembrī, 12:00

Kotletes ar ceptiem āboliem, kartupeļiem un mārrutku mērci

0

Šajā receptē no garšaugiem izvēlēts majorāns, taču tā vietā tikpat labi der arī timiāns, rozmarīns vai kāds garšaugu maisījums.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kartupeļus nomizo un sagriez daiviņās. Baltmaizi iemērc remdenā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā.

2

No maizes izspied lieko šķidrumu. Bļodā samīci gaļu ar maizi, sīpoliem, sinepēm, olu, majorānu, sāli un pipariem. Izveido 8 kotletes un ieliec ledusskapī.

3

Pannā sakarsē eļļu un izcep kartupeļus kraukšķīgus. Pārkaisi sāli un piparus.

4

Ābolus sagriez četrās daļās, izgriez serdi un sagriez šķēlītēs. Dažas minūtes pirms cepšanas beigām pievieno kartupeļiem.

5

Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu un izcep kotletes.

6

Bļodā sakul krējumu ar mārrutkiem, majorānu, sāli un pipariem.

7

Liec šķīvi kartupeļus ar āboliem un kotletes un pasniedz klāt mērci.