foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 20. aprīlī, 12:00

Vistu aknas ar šampinjoniem

Vistu aknu vietā var izmantot arī citu putnu aknas, piemēram, tītara vai pīles, taču tādā gadījumā gatavošanas laiks būs dažas minūtes ilgāks.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Noskalotas un nosusinātas aknas sagriez gabalos. Šampinjonus notīri un, ja vajag, pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Tomātiņus pārgriez uz pusēm.

2

Pannā sakarsē sviestu. Pievieno aknas un apcep. Pārkaisi sāli un piparus.

3

Pievieno šampinjonus un apcep. Pēc tam pievieno sīpolus un tomātus un turpini sautēt vēl 3–4 minūtes.

4

Pievieno krējumu, sāli un piparus, iemaisi salviju un uzvāri.