Šmorēts trusis.
foto: Shutterstock
Šmorēts trusis.
Gaļas ēdieni
2022. gada 4. jūlijā, 14:00

Šmorēts trusis ar sinepēm un timiānu

Pēdējā laikā mūsu dzīvē atgriežas senatnīgas lietas, tai skaitā arī receptes. Mums ļoti patīk vārdiņš "šmorēt". Tas uzreiz atsauc atmiņā Omīti un liekas, ka ēdiens arī kļūst ar mīļu "senatnes" piegaršu. Arī garša šim trusim ir kā agrākos laikos... Nu varbūt toreiz lietoja citas sinepes, bet tā jau ir detaļa.

Pagatavošana

120 min6 porcijas
1

Trusi noskalo, nosusina un sagriež porcijas gabalos. Kartupeļus nomizo, sagriež 4-6 daļās atkarībā no kartupeļa lieluma. Sīpolus nomizo, sagriež daiviņās.

2

Pannā uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus, ķiplokus un trusi. Pārliek pīlē vai romiešu podā, pievieno kartupeļus. Buljonam pievieno etiķi un sinepes, pēc garšas sāli, samaisa un pārlej pāri trusim. Pa virsu uzliek timiāna zariņus. Trauku apsedz ar vāku un liek cepeškrāsnī. Cep 190 grādos apmēram 1, 5 st. Tad noņem vāku un pasautē vēl 10-15 minūtes.

3

Pasniedz ar skābētiem kāpostiem vai marinētiem gurķīšiem.