Gaļas ēdieni
2016. gada 28. oktobrī, 06:08

Sulīgā vista ar apelsīnu

Katra saimniece bez domāšanas var nosaukt vismaz pāris vistas pagatavošanas receptes. Turklāt katru dienu uzzinam kādu jaunu vai uzlabotu receptes versiju. Šodien vēlamies padalīties ar vēl vienu vistas pagatavošanas recepti. Šī sulīgā vistiņa lieliski iederēsies gan uz ikdienas maltītes galda, gan svētku reizē. Izmēģiniets šo recepti un noteikti to pagatavosiet vēl.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Pagatavo marinādi. Ūdeni ielej katlā, pievieno visas garšvielas un uzkarsē. Marinādi atdzesē līdz istabas temperatūrai un ieliek marinādē vistu. Apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un novieto to ledusskapī uz diennakti.

2

Vistu izņem no marinādes, apžāvē. No apelsīna izspiež sulu, sajauc ar sviestu un ierīvē vistu no ārpuses. No iekšpuses vistu piepilda ar daiviņās sagrieztu sīpolu, saspiestām ķiploka daiviņām, timiānu un rozmarīnu. Cep cepeškrāsnī 90 grādos apm. 2 stundas. Tad palielina temperatūru līdz 250 grādiem un cep vēl 15 min.

3

Vistu pasniedz ar dārzeņiem.