Pīlei nogriez redzamos taukus pie astes un krūts daļā, smalki sagriez un izkausē pannā, pievienojot 1 ēd.k. sviesta.
Ābolus notīri un sagriez palielos gabalos. Kāpostus sagriez smalkāk. Izkausētos taukos ieliec saspiestas kadiķogas, lauru lapu un kanēļa standziņu. Karsē 1- 2 min., pievienot ābolus un kāpostus un cep vēl 10 min.
Pīli piepildi ar kāpostiem un āboliem. Ja nepieciešams, vēderu aizšuj ar kulināro diegu. No ārpuses pīles ādu sadursti ar dakšu, apsmērē ar sviestu, pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pīli pārliec formā, pievieno uzkarsētu vīnu un cep 15 min. 220 grādos.
Samazini uguni līdz 180 grādiem, apsedz ar foliju un turpini cept 45 min. Foliju noņem un cep vēl apm. 30 min, ik pa brīdim aplejot ar sulu, kura izdalās cepšanas procesā.
Pasniedz siltu ar pildījumu.