foto: Shutterstock
Ābolus nomizo, iztīri un sagriez gabaliņos. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. Olām atdali baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumus saputo ar 40 g cukura.
Ābolu gabaliņus liec katliņā kopā ar apmēram 60 g cukura, pielej pāris karotes ūdens un vāri, līdz tie izšķīst vai gandrīz izšķīst. Ja āboli ir mīksti, bet nešķīst, sablendē. Nogriez uguni zem āboliem un ātri iejauc tajos olu dzeltenumus, kārtīgi sakul. Iemaisi arī uzbriedušo želatīnu un maisi, līdz tas izšķīdis. Ābolu masu pilnībā atdzesē, tad iemaisi tajā kalvadosu.
Uzputo krējumu. Liec pie olbaltumiem palikušo cukuru un saputo stingrās, tomēr staipīgās putās. Atdzisušajai ābolu masai pievieno putukrējumu un uzmanīgi iecilā olbaltumus, lai nezaudētu gaisīgumu. Liec lēzenā traukā un ievieto ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai krēms sastingst.
Gatavo mērci. Mazā katliņā vai pannā liec karameles un pārlej tās ar krējumu. Nepārtraukti maisot, karsē, kamēr karameles izkūst. Sakul, lai veidojas viendabīga mērce, pievieno šķipsniņu sāls un atdzesē.
Pirms pasniegšanas ābolu krēmu pārlej ar 1 karoti mērces.