foto: Shutterstock
Deserti
2023. gada 10. novembrī, 12:00

Vārītais vaniļas krēms

Vārošā krēmā var iecilāt arī stingrās putās saputotu olas baltumu – tad krēms kļūs vēl gaisīgāks.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Katlā uz lēnas uguns uzvāri 400 ml piena.

2

Tikmēr pārgriez vaniļas pāksti gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. Pāksti un mīkstumu pievieno karstajam pienam.

3

Bļodiņā sakul atlikušo pienu ar cieti, cukuru un olas dzeltenumu.

4

Tiklīdz piens sāk vārīties, izņem vaniļas pāksti.

5

Uzmanīgi iekul piena un cietes maisījumu. Nepārtraukti maisot, uzvāri.

6

Ļauj apmēram minūti vārīties, līdz maisījums iegūst krēmīgu konsistenci.