foto: Shutterstock
Katliņā ielej ūdeni, pievieno agaragaru un cukuru.
Virtuves kombaina vai miksera bļodā ieliec biezeni un pusi olas baltuma. Ieslēdz mikseri uz maksimālo ātrumu.
Tikmēr katliņu ar ūdeni liec sildīties uz vidējas uguns. Rūpīgi maisi, lai cukurs nepiedeg, bet izkūst. Karsē līdz 110 grādiem.
Kad putotais biezenis apjomā ir dubultojies, pievieno atlikušo olas baltumu un turpini putot, līdz biezenis kļūst stingrs un nepil no slotiņas.
Lēnā strūklā lej klāt karsto sīrupu un turpini putot maksimālajā ātrumā vēl aptuveni 5 minūtes.
Pildi konditorejas maisiņā ar uzgali un izspied uz cepampapīra tik lielus un tāda veida zefīrus, kādi patīk.
Atstāj uz 12 stundām, lai sabiezē. Pēc tam pārkaisi ar pūdercukuru un, ja vēlies, salipini zefīra pusītes kopā.