foto: Shutterstock
Deserti
2022. gada 3. martā, 10:00

Piparmētru un šokolādes biezenis

Spēcinošs un salds deserts. Klasiskajā variantā šokolādi samaisa ar saputotu krējumu, taču var arī ar pasniegt biezeni un putukrējumu atsevišķi.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Karsta ūdens peldē sakarsē 4 ēdk. krējuma kopā ar piparmētrām. Pievieno sadrupinātu šokolādi un maisot izkausē. Trauku izņem no ūdens un nedaudz atdzesē.

2

Atlikušo krējumu viegli saputo tā, lai nav pavisam stingrs. Ja vēlies, pievieno dažus pilienus piparmētru sīrupa.

3

Putukrējumu iecilā šokolādes biezenī un uz 2–3 stundām ieliec ledusskapī. Izrotā ar piparmētras lapiņām.