foto: Shutterstock.com
Deserti
2024. gada 5. jūlijā, 10:00

Aveņu un persiku trifle

Trifle ir angļu virtuvei raksturīgs deserts, kas sastāv no vairākām kārtām: olu dzeltenuma, cukura un piena krēma, ogām un augļiem vai ievārījuma, biskvīta un putukrējuma. Biskvītu turklāt mēdz samitrināt ar alkoholu. Šim desertam ir sena vēsture, laika gaitā sastāvdaļas, saprotams, mainījušās, un mūsdienīgā versija radusies 18. gadsimta vidū. Savukārt globalizācijas laikmetā pavāri šo saldēdienu gatavo no visa, kas vien pieejams, taču ievērojot kārtu principu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Persiku sagriez gabaliņos. Kopā ar avenēm kārto deserta trauciņos.

2

Biskvītu sagriez mazos gabaliņos un kārto uz ogām. Apslaki ar brendiju.

3

Krējumu ar cukuru saputo stingrās putās un liec uz ogām.

4

Izrotā ar piparmētru lapiņām un avenēm.