foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 8. jūlijā, 10:00

Ērkšķogu sorbets

Jau pirmajā šīs ēras gadu simtā Romas imperatora Nērona viesībām skrējēji pa ceļu Via Appia no rokas rokā nodeva kausus ar kalnu sniegu. Tam piejauca medu un vīnu... Bet 13. gadsimtā Marko Polo atgriezās no Tālajiem Austrumiem ar ēdiena receptēm, ko gatavoja no sniega, sulas un augļu mīkstuma. Tādi ir atsvaidzinošā sorbeta pirmsākumi.

Pagatavošana

40 min8 porcijas
1

Ērkšķogām notīri ziediņus, liec katlā, pievieno šķēlītēs sagrieztu ingveru, ūdeni, cukuru un vāri, līdz ērkšķogas sāk šķīst, tad masu atdzesē un izberz caur sietu. Liec sorbetu traukā.

2

Sorbeta trauku liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas. Ik pa brīdim apmaisi.

3

Ar saldējuma karoti veido sorbeta bumbiņas un pasniedz.